Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Полянську ОТГ завітала делегація з Чернігівської області

Дата: 12.10.2017 18:27
Кількість переглядів: 899

 

11 жовтня 2017 року у нашій об'єднаній громаді перебувала делегація Чернігівської області у складі голови обласної та районних рад, сільських, селищних та міських голів та їхніх працівників різних відділів. Протягом двогодинного візиту гості мали нагоду ознайомитися з досвідом розвитку місцевого самоврядування в Полянській ОТГ.

        Сільський голова І.І.Дрогобецький ознайомив присутніх із цифрами попереднього (до приєднання) бюджету усіх сільських рад поокремо та цифрами сьогоднішнього бюджету Полянської ОТГ, зазначивши, що першочерговим завданням  після об'єднання було провести системний аналіз того, що було на місцях, і спланувати, що потрібно для того, щоб організаційно забезпечити діяльність об’єднаної громади, наступним завданням було забезпечити відповідні джерела фінансування. Іван Іванович зазначив, що Полянській об’єднаній громаді з державного бюджету була виділена субвенція на розвиток інфраструктури у розмірі 4 млн. 336 тисяч 20 гривень, наголосивши, що «ці кошти в першу чергу пішли не на розвиток центру громади – села Поляна, а на віддалені дотаційні населені пункти, в яких ще з давніх часів не бачили жодних змін та покращень». «Коли громада завдяки новій інфраструктурі - дорогам, комунікаціям тощо - стане привабливою, то приватний інвестор обов’язково прийде до нас. Тому  пріоритетами діяльності нашої громади є розробка інвестиційних проектів щодо розвитку інфраструктури, рекреаційно-туристичної галузі, модернізації освітніх закладів, клубів, ФАПів тощо, міжнародна співпраця та участь у транскордонних ґрантових проектах. Варто лише сподіватися, що на законодавчому рівні чітко й оперативно реагуватимуть на нові виклики, допомагаючи таким чином результативно здійснювати реформу децентралізації влади в Україні», - підсумував він.

      На всі питання, зокрема  щодо створення та функціонування відділів,  штату, фінансування, вони отримали вичерпні відповіді, наголосивши, що досвід діяльності органів місцевого самоврядування Полянської ОТГ для них є надзвичайно цінним та корисним. Після всього було здійснено виїзд делегації по об`єктах Полянської ОТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь