Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» попереджає про посилення пожежної безпеки у сезон високих температур, засухи літнього періоду 2021 року

Дата: 02.07.2021 09:39
Кількість переглядів: 1268

З настанням пожежонебезпечного сезону високих температур, засухи літнього періоду 2021 року різко збільшується кількість пожеж, про що свідчить статистика і щорічний аналіз виникнення пожеж.

          Попри дощі, літо несе ще й спекотну погоду. З її настанням актуальним питанням є неухильне дотримання правил пожежної безпеки. Адже під час загорань трапляються випадки пошкодження повітряних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій та інших об’єктів енергетики, що є наслідком безвідповідального поводження з вогнем.

          З огляду на це адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, що в сезон високих температур та засухи категорично забороняється розводити вогнища, палити суху траву і гілля під лініями електропередач, поблизу підстанцій, захаращувати охоронні зони енергетичних об’єктів. Під час спалювання стерні, сміття існує пожежна загроза для прилеглих територій – житлових  будинків, лісосмуг, лісів, об’єктів природно-заповідного фонду. За лічені години вогонь знищує лісові масиви, що вирощувалися десятками років, гинуть дикі звірі та птахи.

          Шановні батьки! У наших дітей під час канікул з’явилося багато вільного часу. Саме в літній період діти отримують найбільше травм. Своїм прикладом виховуйте дітей, не порушуйте  правила безпеки, нагадуйте дітям, що трансформаторні підстанції – не місце для гри. Поблизу ліній електропередач небезпечно гратися, гойдатися на деревах, запускати повітряних зміїв.

          Слід пам’ятати, що з електрикою та вогнем не жартують. Через дитячі пустощі тисячі людей можуть залишитись без електропостачання, а під загрозою може опинитись здоров’я та життя дитини.

          Охоронна зона електричних мереж встановлюється уздовж повітряних ліній електропередач - у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддаленні по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови не відхиленого положення, на відстань:

(для повітряних ліній напругою)

 

  2 метрів                        - до 1 кВ

 10 метрів                         - до 20 кВ

            15 метрів                        - 35 кВ

20 метрів                        - 110 кВ

25 метрів                        - 220 кВ

30 метрів                        - 400 кВ

40 метрів                        - 750 кВ

 

Особи, які порушують дані вимоги, що може призвести до виникнення пожежі на електрообладнанні, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

 

Адміністрація  ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь