Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Полянській об’єднаній територіальній громаді відбулася нарада очільників населених пунктів Закарпатської області з питань вирішення екологічних проблем

Дата: 19.10.2017 16:47
Кількість переглядів: 1089

Фото без опису

     19 жовтня 2017 року в центрі Полянської ОТГ с.Поляна відбулася нарада керівників населених пунктів Закарпатської області, що мають бути охоплені Програмою «Вирішення екологічних проблем українських прикордонних територій з країнами ЄС, що виникають через скид неочищених каналізаційних вод у притоки річки Тиса, шляхом спорудження сучасних КОС у населених пунктах від 3 до 10 тис. мешканців».
       Учасниками наради були: голова громадської ініціативи «Закарпаття за чисте довкілля» Володимир Суран, голова Великоберезнянської селищної ради Богдан Кирлик, голова Воловецької селищної ради Михайло Попелич, голова Міжгірської селищної ради Віталій Цімбота, голова Буштинської селищної ради Іван Паш, голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк, голова Іршавської ОТГ Степан Бобик та голова Полянської ОТГ Іван Дрогобецький. Учасники наради обговорили  проект статуту Асоціації, наголосивши, що вона буде здійснювати свою діяльність на принципах законності, добровільності, рівноправності членів, самоврядності, самостійності у визначенні напрямів своєї діяльності, відкритості й публічності, а основними її завданнями буде захист  навколишнього природного середовища від згубного впливу скидання неочищених рідких комунальних та промислових відходів у водойми Закарпатської області та впровадження новітніх енергоефективних технологій при будівництві систем водопостачання, водовідведення та очищення стічних вод. Було обговорено проект Програми, за основу якої взято план управління річковим басейном річки Тиси, схваленого ЕС. Учасники  визначилися із датою  проведення екологічного форуму –  "Поляна ЕКО - 2017", він відбудеться 30 листопада 2017 року на базі Полянської об’єднаної територіальної громади. Серед запрошених будуть уповноважені країн ЄС - Угорщини, Румунії та Словаччини, представники  Міністерства регіонального розвитку, Міністерства екології та делегації із населених пунктів Закарпаття. Для організації екологічного форуму та його проведення було створено робочу групу. 
       Знаємо, що зусилля органів місцевого самоврядування щодо захисту прав і законних інтересів відповідних територіальних та об’єднаних територіальних громад допоможе розв’язати спільні проблеми, зокрема екологічні. 
 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь