Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

10 травня Полянський сільський голова Іван Дрогобецький ініціював поїздку до Словенії з метою переймання досвіду у тих хто успішно вирішив проблему переробки сміття.

Дата: 13.05.2019 11:08
Кількість переглядів: 3306

Рівні дороги, ідеально чисті узбіччя та контейнери для роздільного збору сміття в кожній хаті – типовий побут словенської родини. Країна за короткий термін після вступу до Євросоюзу ввійшла в європейські лідери з ефективного управління твердими побутовими відходами.

Представники делегації, Полянський сільський голова Іван Дрогобецький, голова Воловецької селищної ради Михайло Попелич, голова Міжгірської селищної ради Віталій Цімбота, голова Великоберезнянської селищної ради Богдан Кирлик, виконавчий директор регіональної асоціації органів місцевого самоврядування   «Закарпаття – за чисте довкілля» Володимир Суран та Іван Ніколенко ,у Словенії відвідали сміттєпереробний завод, який обслуговує 130 тис. жителів 27 громад сільської території. Працює 10 років. 80% сміття відправляють на повторне використання. Відходи дбайливо сортують та відправляють на переробку, з органіки виготовляють компост, який потім використовують як добриво. Щомісяця жителі сплачують три євро за утилізацію сміття, вивіз та захоронення. Завод все сортує сам і продає вторинну сировину.

Однією з ідей, які можуть допомогти в цьому питанні, а водночас і покращити екологічну ситуацію, голова Полянської сільради Іван Дрогобецький озвучив будівництво сміттєпереробного заводу на території громади. За словами Івана Івановича, один такий завод буде здатен обслуговувати кілька районів області.

Питання твердих побутових відходів вже давно є гострою проблемою для всього Закарпаття. Особливо актуальне воно для туристичних населених пунктів. Поляна, як відомо, є одним з найпопулярніших туристичних сіл Закарпатті, тож охороною довкілля та проблемами зі сміттям тут дуже переймаються. Зрозуміло, що сміттєзвалища проблему вирішити не спроможні, тож будівництво сміттєпереробного заводу давно стало актуальним.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь