Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Два дні українські та міжнародні наукові світила популяризуватимуть рівень екологічної свідомості, формування звичок місцевого населення, щодо покращення екологічної ситуації нашого регіону, окремих областей та України в цілому

Дата: 28.11.2018 15:59
Кількість переглядів: 1104

Фото без опису

29-30 листопада - відбудеться І Міжнародна науково практична-конференція "Система громадського здоров‘я: теорія, методологія, технологія, соціальна практика і управління".

Два дні українські та міжнародні наукові світила будуть вирішувати питання Громадського Здоров`я та як громадам, в сучасних реаліях децентралізації, досягти Ціль №3 Організації Об'єднаних Націй - ЗДОРОВ`Я (good health and well-being). 

Всесвітня організація охорони здоров‘я визначає здоров‘я як стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя.

В такій своїй постановці проблема громадського здоров‘я в Україні вимагає фундаментального наукового забезпечення та залучення міждисциплінарних знань, а головне - формування інноваційних підходів.

Первинною  ланкою системного вирішення проблеми здоров’я нації виступає територіальна громада.

"Серед першочергових пріоритетів, відповідно до стратегії сталого розвитку "Україна 2020", є децентралізація та реформа державного управління.

Для втілення в життя реформи місцевого самоврядування в Україні першочерговим завданням є забезпечення фінансової самодостатності територіальних громад.

Це можливо реалізувати лише завдяки впровадженні інноваційних розробок, які потенційно можуть стати локомотивами  економічного розвитку громад.

При цьому акцентувати увагу необхідно на проектах ,які формують високу додану вартість сукупного продукту, які є інноваційними та високотехнологічними." - прокоментував голова Полянської об'єднаної територіальної громади  Дрогобецький Іван Іванович

"З системної точки зору – Україна в пастці бідності. Для того щоб вирватись з цієї пастки з головною метою – створення свого господарського укладу.

Дахом такого розвитку повинні стати Центри інноваційного розвитку для формування народного господарства як інноваційного.

Одним з прикладів реалізації інноваційного народного господарства може стати ОТГ "Поляна" з пілотним проектом "містечко Безсмертя", де не розглядаються питання відсутності хвороб, а розглядаються питання як бути здоровим.

На базі "Поляни" створюється модель, інфраструктура для її реалізації і тільки після тестування працюючої моделі вона розповсюджується на усі області України.

Прикладом успішної реалізації такого інноваційного підходу є сучасний Китай з його першим історичним прикладом, коли вчорашнє невелике (звичайно, за китайськими мірками, - 30 тисяч жителів) рибальське село народжує найсучасніше високотехнологічне місто-мрію Шеньчжень з його нинішніми 6 мільйонами городян.

Однак для цього потрібний перелив міського капіталу в розвиток сільських територій. В КНР для цього існує спеціальний законодавчий механізм, який дозволяє створювати спеціальні змішані сільсько-міські підприємства, які не менше 40% своїх доходів спрямовують на розвиток сільських територій.

За це, звісно, отримують певні податкові пільги та преференції від держави." - Зазначив Сенюк Юрій Володимирович, Міжнародний Координатор Мережі громадського Здоров‘я України

Конференція готується в партнерстві з НАН України і буде присвячена 100-річчю з дня народження її Президента Бориса Євгеновича Патона як символа активного довголіття..

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь