Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

Дата: 09.05.2018 13:07
Кількість переглядів: 868

Фото без опису

    

 

 

1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

Війна…Війна…Страшна пекуча рана,

Яка горить і досі, не згаса…

 

         Сьогодні,  9 травня, з метою гідного вшанування подвигу українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції, засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, у Полянській громаді відбулися  меморіальні й урочисті акції з відзначення Дня пам’яті та примирення, присвяченого жертвам Другої світової війни 1939-1945 років.

     В урочистостях взяли участь голова Полянської об’єднаної територіальної громади І.І.Дрогобецький, члени виконкому та депутати  сільської ради, працівники освіти та культури. Учні та педагоги шкіл громади підготували святковий концерт, після чого виступив голова І.І.Дрогобецький, який зазначив, що Друга світова війна – свідчення прояву патріотизму, великих чеснот воїнів-українців, що боролися проти нацизму, наголосивши, що за важких умов панування тоталітарної системи ціною незчисленних утрат вони змогли захистити свій дім і свою Батьківщину, нагадав присутнім про величезний внесок України у перемогу над нацизмом і ті втрати та жертви, яких зазнав український народ у роки Другої світової: «Жива пам’ять про такі події є застереженням для будь-якої країни, наочним аргументом на користь збереження незалежності, громадянського миру, єдності та злагоди у суспільстві». На завершення відбулося вшанування пам’яті про загиблих воїнів шляхом покладання живих квітів та вінків біля пам’ятників героям  Другої  світової війни у селах Плоске, Родниківка та Родникова Гута. Після урочистих акцій І.І.Дрогобецький відвідав ветерана Другої світової війни с. Родникова Гута, який воював у корпусі Людвига Свободи, Гутника Михайла Петровича, 1919 р.н., привітав його з цим пам’ятним днем і вручив грошову допомогу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь