Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки «Дня бюджету громади»: у Полянській громаді зібрали пропозиції до бюджету на 2025 рік

Дата: 22.07.2024 13:11
Кількість переглядів: 487

Підсумки «Дня бюджету громади»: у Полянській громаді зібрали пропозиції до бюджету на 2025 рік

Фото без опису

З початку 2024 року представники Полянської сільської ради спільно з представниками Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети" за підтримки Програми USAID «ГОВЕРЛА» працювали над розробкою "Бюджету для громадян". Це друкований буклет, де зібрана вся необхідна інформація, структурована та спрощена, щоб кожен зміг зрозуміти складні бюджетні процеси.

Відтак, наприкінці червня 2024 року представники Полянської сільської ради разом з експертами Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети" представили місцевим жителям візуалізовану інформацію про бюджет у форматі буклету "Бюджет для громадян", створення та друк якого здійснили за міжнародні кошти в межах проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» та Агентству США з міжнародного розвитку (USAID).

В ході інформаційного заходу місцевим жителям розповіли, як формується бюджет громади та яка їхня роль у цьому процесі й можливості для впливу на формування і витрачання бюджетних коштів. В рамках проведення інформаційної кампанії відбулись зустрічі з жителями та урок фінансової грамотності для молодих людей у МЦ «Платформа розвитку», де розповіли про механізми залучення громадян до бюджетного процесу. Головним акцентом заходу стало інформування про те, як можна впливати на розподіл фінансових ресурсів, щоб зробити життя громади кращим.
 
Одночасно з презентацією «Бюджету для громадян» у Полянській територіальній громаді тривав збір пропозицій до бюджету на 2025 рік, до якого долучились майже 80 місцевих жителів. В результаті до бюджету Полянської сільської ради на 2025 рік подали 128 пропозицій. Серед них – будівництво спортивних майданчиків (23), капітальні й поточні ремонти автошляхів (43), заходи із берегоукріплення та благоустрою в громаді (28), а також зведення водозабору і очисних споруд (8), ремонти приміщень, купівля обладнання та матеріалів для освітніх закладів та закладів культури (19), інше (7). 
 
Дякуємо всім жителям, які долучились до подання бюджетних пропозицій за вашу активну участь для розвитку Полянської територіальної громади. 

Захід відбувся в межах проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» та став  можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї акції не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь