Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ініціативи, що змінюють життя на краще

Дата: 04.12.2017 16:37
Кількість переглядів: 1539

Іван Дрогобецький, голова Полянської об єднаної територіальної громади взяв участь у ІІ Форумі об єднаних громад .

 

Фото без опису

          4 грудня 2017 року в Києві відбувся ІІ Всеукраїнський Форум об’єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя» за участі голів об'єднаних територіальних громад, представників бізнесу, інвестиційних організацій, центральних органів виконавчої влади, асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів та за підтримки Уряду України. У форумі взяв участь і голова Полянської об’єднаної територіальної громади І.І.Дрогобецький, метою якого було представити свої стратегії розвитку громади у різних сферах діяльності.                  
      Інформаційним акцентом дискусій в рамках заходу стала тема потреб і можливостей об’єднаних громад у питаннях самостійного заробляння коштів, реалізації проектів, які повернуться громадам новими робочими місцями і податками до місцевих бюджетів та залучення інвестицій. 
     Президент Петро Порошенко наголосив, що в цілому процес добровільного об'єднання територіальних громад слід точно визнати успішним, так як «утворилася значна кількість вмотивованих, матеріально спроможних громад, які націлені самостійно та ефективно управляти власними справами». Глава держави також висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить Державний бюджет на 2018 рік, що передбачає подальше збільшення чинної доходної бази місцевих бюджетів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що «кінцева модель – повсюдне місцеве самоврядування з самодостатніми і сильними громадами», і виразив упевненість, що саме місцеві керівники, яких обирають люди, краще за будь-яких призначенців розуміють проблеми власних територій та шляхи їх вирішення, а Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що сьогодні держава надає громадам максимальну допомогу, повноваження та ресурси, а також дієві інструменти для розвитку, так що від громад сьогодні очікують нових проектів, які в першу чергу повинні бути спрямовані на зміну якості послуг.
  У такому щільному графіку Геннадій Зубко знайшов час, щоб поспілкуватися із головою Полянської об’єднаної територіальної громади І.І.Дрогобецьким, адже, за його словами,  Полянська громада йому добре відома своїми успіхами і досягненнями, стратегіями та амбітними проектами. Віце-прем’єр запевнив, що буде відстоювати права усіх об'єднаних громад, зокрема Полянської ОТГ, у питаннях формування стратегій розвитку, сприятливого інвестиційного клімату, умов для розвитку малого і середнього бізнесу та інших, вирішення яких допоможе громадам самостійно наповнювати місцеві бюджети та надалі розвивати свої території. 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь