Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 травня 2018 року в урочищі, що неподалік від с.Родниківка, відбувся I (в ОТГ) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 23.05.2018 10:43
Кількість переглядів: 4052

         

 

 

 

       22 травня 2018 року в урочищі, що неподалік від с.Родниківка, відбувся I (в ОТГ) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за участю учнів трьох закладів освіти Полянської сільської ради, які представили 5 роїв (команд).

     З вітальним словом до вишикуваних роїв, педагогів та вболівальників звернувся голова Полянської сільської ради Іван Іванович Дрогобецький,  який побажав кожному рою успіху та чесної і безкомпромісної боротьби, яка визначить того, хто гідний звання переможця.

          Начальник відділу освіти Петро Лізанець ознайомив присутніх з програмою заходу та побажав учасникам змагань витримки, сили та бойового духу. Опісля він представив працівників Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, які зробили вагомий внесок в організацію гри, облаштування території та забезпечили змагання необхідним інвентарем. 

         Після побажань успіху в грі «Сокіл»(«Джура») начальник методичного відділення Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Олена Василівна Осипенко наголосила на важливості проведення такого заходу, так як він є не тільки є засобом формування патріотичної свідомості учнів, а й сприяє формуванню здорового способу життя та зміцненню здоров’я.  

Юні джури змагалися у різних конкурсах та змаганнях і продемонстрували спритність, мужність, силу, відвагу і таланти, добру підготовку, злагоджені командні дії та індивідуальні вміння. Юнаки  та дівчата випробували себе як у інтелектуальних, так і спортивних конкурсах, адже змагання проходили з восьми видів програми: в поряд (стройова підготовка), силове змагання «Перетягування линви», стрільба, змагання «Рятівник», гра «Відун», спортивне орієнтування, смуга перешкод, квест. Під час змагань суддівська колегія в складі працівників Закарпатського центру туризму, громадської організації «Прогресивний рух Поляни», членів виконкому, старост сіл та педагогів закладів освіти оцінювала знання, вміння та навички роїв. Місце рою (команди) визначалося за кількістю здобутих призових місць на різних етапах змагань. Переможцями в загальнокомандному заліку змагань стали:

  • 1 е місце - рій «Полянські козаки» Полянської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
  • 2 е місце - рій «Молода Січ» Полянської ЗОШ I-III ступенів;
  • 3 е місце - рій «Патріоти» Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Рої «Нащадки козаків» Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та «Гайдамаки» Родниківської ЗОШ І-ІІ ступенів здобули почесне 4 місце.

         Начальник відділу освіти  Петро Лізанець підбив підсумки проведення І (в ОТГ) етапу гри, подякував працівникам Закарпатського центру туризму та директору Родниківської ЗОШ за допомогу в її організації, роям - за самовіддану боротьбу, після чого нагородив грамотами  переможців у кожному з видів змагань та переможців у загальнокомандному заліку.

«Такі змагання-випробування дозволяють не лише визначити переможців гри, але й переконують, що виховання на традиціях українського козацтва сприяють активній громадянській позиції, національній гідності і самосвідомості, любові до України, готовності захищати свій край», - підсумував він.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь