Полянська громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Круглий стіл, присвячений реформі місцевого самоврядування, провели у кам’янецькому «Камелоті»

Дата: 16.05.2017 13:27
Кількість переглядів: 820

Фото без опису

11-12 травня 2017 року в готельному комплексі «Камелот», що знаходиться в с.Кам’яниця Ужгородського району відбувся Круглий стіл, організований Міністерством регіонального розвитку у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» за сприяння Програми U-LEAD з Європою.

Засідання, у якому взяв участь і Полянський сільський голова Іван Дрогобецький, проводив перший заступник Міністра регіонального розвитку В'ячеслав Негода. До  дискусії, щодо реформ місцевого самоуправління, були також запрошені голови вже створених ОТГ з Закарпаття та інших регіонів України, губернатор краю та представники галузевих міністерств: фінансового, освітнього, охорони здоров'я.  

Гостями та консультантами круглого столу були Даніель Попеску, спеціальний радник уряду України з питань децентралізації та Бастіан Файгель, Програмний директор U-LEAD з Європою.

У  вступному слові В’ячеслава Негоди зазначив: «Створення спроможних громад – наше головне завдання», - а губернатора краю Геннадія Москаля говорилось про успішність процесу децентралізації.

 Згідно  статистики за три роки проведення реформ в Україні створено 366 ОТГ,  з них на Закарпатті – 5. У  чисельності населення по Україні – це 8,1%. Менше ніж на Закарпатті ОТГ утворено у Луганській області – 4 та Київській  - 2.

Даніель Попеску у своєму виступі звернув увагу на урахування при реформах прав нацменшин. Він сказав, що схожий процес у Європі був також розтягнений на 6-7 років, але в кінці дав добрі результати. Пан Даніель підкреслив: «Децентралізація – не Біблія, а засіб покращення ефективності роботи місцевих органів влади».

Бастіан Файгель також підмітив: «Ми налаштовані на співпрацю з громадами. Ваша країна рухається в сторону реформ і ми це вітаємо та підтримуємо».

Другого дня були проведені консультативні зустрічі з представниками
Ради Європи, після чого учасники Круглого столу побували на урочистому відкритті Закарпатського регіонального центру розвитку місцевого самоврядування по вулиці В.Гошовського, 2.

Після прес-брифінгу для ЗМІ члени засідання  виїхали на Тячівщину, де ознайомились з інфраструктурою Тячівської та Вільховецької ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь